Professioneel Adverteren, Splittesten en optimaliseren met de Ads Manager

Wanneer je als ondernemer met je bedrijf actief bent op Facebook, behoeft het geen uitleg dat Facebook adverteren waardevol is voor het realiseren van jouw doelstellingen. Geen enkel kanaal is in staat om zo goedkoop en gericht advertenties te kunnen verspreiden als Facebook. Facebook beschikt over duizenden kenmerken van elke gebruiker, zoals gedrag (binnen en buiten Facebook), interesses, demografische gegevens en meer.

Facebook Training Adverteren en de Power Editor


Wanneer je als ondernemer met je bedrijf actief bent op Facebook, behoeft het geen uitleg dat Facebook adverteren waardevol is voor het realiseren van jouw doelstellingen. Geen enkel kanaal is in staat om zo goedkoop en gericht advertenties te kunnen verspreiden als Facebook. Facebook beschikt over duizenden kenmerken van elke gebruiker, zoals gedrag (binnen en buiten Facebook), interesses, demografische gegevens en meer.

In de Masterclass Professioneel adverteren, splittesten en optimaliseren met de Ads Manager leer je alle functies van de advertentiemodule van Facebook van binnen en buiten kennen. Niet alleen leer ik je doelstellingen te formuleren voor je advertenties, maar ook aan welke regels jij je als adverteerder op Facebook moet houden.

Naast dit leer je welke resultaten van belang zijn voor de beoordeling van je advertentie. Het splittesten van advertenties en advertentiesets is essentieel om ervoor te zorgen dat je resultaten verbeteren.

 

Je leert je advertenties op doelgroepen te richten afhankelijk van gedrag, zoals mensen die onlangs jouw website hebben bezocht (retargeting) of zich hebben aangemeld voor je klantenbestand. Bovendien ben je na deze training in staat Facebook de opdracht te geven om precies hetzelfde type personen als jouw bestaande klanten te vinden aan de hand van duizenden kenmerken.

Na deze training weet je wat je advertenties opbrengen (Return on Investment), onder andere door het installeren van de Facebook-pixel en het instellen van je conversiedoelen. Met behulp van deze pixel kan Facebook jou vertellen hoeveel verkopen je hebt gerealiseerd naar aanleiding van elke advertentie. Samen nemen we de statistieken door van jouw (fictieve of echte) advertenties en leren we je hoe je kunt splittesten. Door het toepassen van splittesten krijg je inzage in de kenmerken van je advertenties die het succes bepalen en leer je meer resultaat te halen uit je advertentiebudget.

Tenslotte duiken we samen in de Ads Manager van Facebook. Dit is de uitgebreide advertentietool van Facebook waarmee je nog meer mogelijkheden ter beschikking hebt om het maximale resultaat uit je advertenties te halen. Je leert een complete advertentiestrategie op te stellen aan de hand van jouw eigen geformuleerde doelstellingen. Je maakt kennis met het Facebook Conversietrechter Model, een model dat Mark Bongers heeft ontwikkeld als blauwdruk voor een succesvolle advertentiestrategie.

Wat leer je tijdens deze Facebook marketing training?


 • De mogelijkheden van Facebook voor adverteren.
 • De belangrijkste regels voor adverteren op Facebook.
 • Voor welke doelstellingen kan ik adverteren?
 • Hoe maak ik een succesvolle advertentiestrategie voor mijn bedrijf?
 • Hoe maak ik een succesvolle advertentie op Facebook?
 • Aangepaste doelgroepen en vergelijkbare doelgroepen.
 • Facebook conversies.
 • Pixels en retargeting.
 • Splittesten met advertenties en landingspagina’s.
 • Het analyseren van de resultaten uit je advertentiecampagnes.
 • Het verbeteren van de resultaten.
 • Wat is de Ads Manager en wanneer is deze nuttig?
 • Hoe werkt de Ads Manager?
 • Het Facebook Conversietrechter Model.

Wat anderen zeggen


"Mark neemt je heel goed mee in het proces van niets tot een succesvolle campagne."

Mark is een tovenaar met Facebook. Hij vergeet daarbij niet het marketinggedeelte -de basis voor een goede FB campagne- te integreren. Vier dagen training lijkt veel, maar is helemaal goed. In het begin denk je: Waar gaat dit heen? En gaandeweg komt er meer overzicht en ga je lekker zelf aan de slag. Dank je voor je geduld, de aansprekende voorbeelden, je humor en duidelijke uitleg Mark!

[ ] Miranda Tollenaar


"Mega inspirerend! Mark is een goede docent met hart voor zijn vak en zijn cursisten."

Leren over Facebook Marketing en tegelijk mijn bedrijf marketingtechnisch onder de loupe nemen. Mark geeft je praktische handvaten en geeft die goed gedocumenteerd mee in pdf’s. Handig! Hij helpt je ook in de les direct op weg. Na een cursusdag heb je al een aantal dingen gewoonweg klaar. En veel inspiratie om verder zelf aan de slag te gaan. Ik vind het erg leerzaam wat de andere cursisten in de groep inbrengen. Je leert van elkaars vragen.
> Lees volledige review

[ ] Esther van der Werf

"Mark legt van a tot z uit hoe Facebook werkt en welke strategieën je in kunt zetten om je bedrijf te promoten."

Heel helder en uitgebreid! Mark is een vriendelijke en fijne persoonlijkheid. Nu moet ik op eigen kracht verder dat wordt veel oefenen. Gelukkig hebben we de gelegenheid om als cursist onderling vragen te stellen in een Facebookgroep, en daar springt Mark bij als het nodig is. Mark, super bedankt voor alle input!!
> Lees volledige review

[ ] Anke van de Laar – van Dijk


op Facebook!

 

Resultaat

Na afloop van de Facebook marketing training Professioneel adverteren, splittesten en optimaliseren met de Ads Manager neem je mee:

 • Een brok praktische kennis en commerciële inzichten.
 • Een blauwdruk waarmee je aan de slag kunt voor jouw eigen Facebook marketingplan.
 • Een ongekend enthousiaste instelling om meer uit je Facebook advertenties te halen dan welke concurrent dan ook.
 • Diepgaande kennis over de verschillende advertentiemogelijkheden op Facebook voor ondernemers.
 • En natuurlijk het Professioneel adverteren, splittesten en optimaliseren met de Ads Manager certificaat.

Waarom juist een Facebook training volgen bij Mark Bongers Academy?

 • 100% actueel

  Mark werkt geheel onafhankelijk en besteed elke dag een groot deel van zijn tijd aan up-to-date blijven, want Facebook ontwikkelt continu.

 • HÉT Facebook BOEK

  Je ontvangt de 2019 editie van Marks boek ‘Ondernemen op Facebook‘:
  504 pagina’s up-to-date Facebook kennis. (4e druk)

 • Persoonlijk

  Mark werkt uitsluitend heel persoonlijk. Bij de de Facebook trainingen zit je met Mark en de andere cursisten aan één vergadertafel (maximaal 10 personen).

 • Interactief

  Je zult tijdens de trainingen van Mark veel interactiviteit ervaren. Hij prikkelt jou graag om mee te denken en elkaar te inspireren! Ook ná de training via de besloten community Facebook ondernemers.

Kun je niet kiezen?

Ga voor de Facebook Business Mastery!

Leer in 4 dagen ALLES over Facebook!

En word 100% Facebook ondernemer.

Kom maar op met die Facebook Business Mastery!

Veelgestelde vragen

Nog een andere vraag? Stel hem aan Mark!

De Facebook marketing trainingen van Mark Bongers Academy zijn geen technische programma’s.
Natuurlijk leer je wel heel praktische zaken, zoals het werken met de beschikbare functies van Facebook. Je hoeft echter geen programmeur te zijn. We doorlopen alles stap voor stap en omdat we samenwerken in een klein groepje, heb ik ruimte genoeg om jou persoonlijk te begeleiden.

De meeste bedrijven hebben niet veel fans. Kijk maar eens naar de concurrenten om jou heen. Hoeveel fans hebben zij? Tijdens de training van Mark Bongers Academy zul je overigens merken dat niet alles in Facebook marketing draait om fans. Sterker nog: de invloed van het aantal fans op jouw succes in Facebook marketing is heel beperkt.

Deze training wordt twee keer per maand verzorgd. Welke data en dagen van de week dit zijn, is per maand verschillend. De trainingen van Mark Bongers Academy vinden altijd op doordeweekse dagen plaats. Data zijn tot 2 maanden voorafgaand aan de training bekend. Wil je later starten? Geef dit bij Mark aan via info@markbongers.nl of 0413-395241, dan stelt hij je op de hoogte wanneer de nieuwe data bekend zijn.

De Facebook marketing trainingen van Mark Bongers Academy zijn geschikt voor elke branche. Niet alleen voor business-to-consumer bedrijven, maar juist ook voor business-to-business bedrijven zou Facebook als marketingkanaal topprioriteit moeten zijn. Denk hierbij aan winkels, horeca, zakelijke dienstverlening, marketingbureaus, beautybedrijven, webshops en meer.

Als professional een training van Mark Bongers Academy volgen is een goede keuze. Hoewel ik zelf academicus ben, houd ik niet van alleen maar een theoretische benadering. Trainingen van Mark Bongers Academy zijn altijd praktisch, maar wel theoretisch onderbouwd. Hierdoor leer je Facebook marketing zodanig toepassen dat jouw werkgever deze investering heel snel terugverdient. Trainingen van Mark Bongers Academy zijn behalve voor ondernemers geschikt voor (online) marketeers, social media adviseurs, communicatieprofessionals en commercieel medewerkers. Als professional ontvang je na een training van Mark Bongers Academy een officieel certificaat. Voor jouw werkgever is de investering fiscaal aftrekbaar

Trainingslocatie


Marks kantoor & eigen trainingsruimte bevinden zich in Uden (Noord-Brabant)